FANDOM


Bouncywikilogosmall
Untuk orang-orang yang tidak memiliki rasa humor sekalipun, bangsa(t) Wikipedia yang (sok) serba tahu mempunyai artikel tentang Bahasa Cirebon.


Basa Cerbon yaiku basa kang ana ning Cerbon lan Indramayu. Basa Cerbon wis diakui propinsi Jawa Barat. Basa iki dadi basa sedina-dina wong Bedulan,Celancang,Krangkeng,Kartasura,Karangampel,Kapetakan,Bondet,Bakung,Mayung,Buyut,Klayan (pokoke wong lor),Plered,Dermayu,Mundu,Kota,lan sejen-sejene. Wong perbatesan nganggo basa jawarajaware,yaiku basa sunda-cerbon atawa brebes mili-cerbon.


Conto kecap bango kang ana ning basa cerbon ngoko lan bebasan:

  • ana ; wonten
  • endi;ning endi ; pundi;teng pundi
  • olih ; angsal
  • ora/bli ; boten
  • priben ; pripun
  • isun ; kula
  • sira/ira ; sampeyan
  • lunga ; kesah
  • wis ; sampun
  • durung ; dereng
  • dudu ; sanes
  • balik ; wangsul
  • KIRIK KUH !!! ASU !!!

wis lah,siro bae kang ngartinang. isun oro meluan.